Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Csirkecomb székely módra recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 4 csirkecomb
» 1 kg vöröshagyma (nem tévedés!)
» 10 dkg kolozsvári füstölt szalonna
» 75 dkg burgonya
» 3 dl tejföl
» 1 teáskanál citromfű
» 1 csokor tárkonylevél,vagy egy púpozott mokkásk.szárított
» 1 evőkanál olaj
» kevés őrölt szerecsendió-virág
» só ,őrölt fekete bors
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A burgonyát hajában puhára megfőzzük.Közben a csirkecombokat a forgónál kettévágjuk és jól megsózzuk majd a felforrósított olajon,erős lángon lepirítjuk és félre tesszük A vöröshagymát megtisztítjuk és karikára vágjuk a füstölt szalonnát vékony csíkokra vágjuk.A főtt hámozott burgonyát almareszelőn lereszeljük és hagyjuk kihűlni.ezután hozzákeverünk egy dl tejfölt sót szerecsendió-virágot, kiolajazott tűzálló tálba öntjük.Betakarjuk a vöröshagyma-karika felével rászórjuk a fele füstölt szalonnát,majd egymás mellé tesszük az elősütött csirkecombokat .Erre kerül a megmaradt vöröshagyma és füstölt szalonna.A maradék tejszínnel elkeverjük a nagyon finomra metélt a tárkonyt ,a citromfüvet, a borsot kevés sót teszünk bele és az ételre locsoljuk.A tálat lefedjük és 40 percre előmelegített forró sütőbe tesszük,majd a fedőt levéve pirítjuk.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat!
1 komment 9 ember kedveli erzsikepuskas
2014.01.15 11:57
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
lengyel-istvan 2014.01.18. 08:46 (#1)
A hozzávalókban tejföl szerepel az elkészítésben tejszín. melyik a jó?
Címkék
púpozott mokkásk, burgonyát hajában, forgónál kettévágjuk, felforrósított olajon, vöröshagymát megtisztítjuk, füstölt szalonnát, főtt hámozott, fele füstölt, elősütött csirkecombokat, megmaradt vöröshagyma, maradék tejszínnel, nagyon finomra, borsot kevés, ételre locsoljuk, tálat lefedjük, fedőt levéve, csirkecombokat, felforrósított, csirkecombokat, megtisztítjuk, előmelegített, hozzákeverünk, szerecsendió, tárkonylevél, szerecsendió, almareszelőn, vöröshagymát, kiolajazott, kettévágjuk, vöröshagyma, citromfüvet, lereszeljük, vöröshagyma, vöröshagyma, tejszínnel, csirkecomb, Csirkecomb, Betakarjuk, elkeverjük, lepirítjuk, kolozsvári, szalonnát, csirkecomb, vöröshagyma tévedés!, kolozsvári füstölt szalonna, burgonya, tejföl, teáskanál citromfű, evőkanál olaj, őrölt fekete bors,
BURGONYAKRÉM LEVES
0 komment 1 ember kedveli
Kétszínű kifli
0 komment 3 ember kedveli
Vadas
0 komment 3 ember kedveli
Sertésborda chilis babbal !
0 komment 5 ember kedveli
Bögrés mákos
0 komment 12 ember kedveli
Ökörszem
0 komment 1 ember kedveli
Erdélyi káposztás libamell
0 komment 1 ember kedveli
Füstölt- húsos- tárkonyos leves
0 komment 1 ember kedveli
Haraszt
1 komment 8 ember kedveli
Baconben sült csirkemáj
1 komment 11 ember kedveli
Krumplis pogácsa
1 komment 8 ember kedveli
Paradicsom szósz
0 komment 2 ember kedveli
Vodkás jegestea
0 komment 2 ember kedveli
Madártej
0 komment 6 ember kedveli
Húsvéti tál
0 komment 1 ember kedveli
fogyi galuska
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.